Osnova témat

  • Vyzkoušejte si eLearning

    Vítejte v kurzu!

    Právě se nacházíte ve zkušebním kurzu eLearningu lektorské dvojice Doubková-Tomek. Doufáme, že zde najdete odpovědi na své otázky ohledně tohoto výukového prostředí a seznámíte se s jeho fungováním.

    Přejeme vám příjemné studium!

    Anna Doubková
    Karel Tomek

    •  
      Nástěnka kurzu
      V tomto fóru naleznete vždy aktuální informace týkající se kurzu. Jak učitelé, tak studenti sem mohou vkládat svoje sdělení případně dotazy. Je to vlastně taková obdoba nástěnky na chodbě katedry nebo studijního oddělení.

  • Téma 1

    Studijní plán a osnova kurzu

    Pro vaši představu o celkovém obsahu studia a především pro usnadnění vašeho plánování času pro vás vždy připravíme přehled témat a činností během studia - studijní plán. Pokud nemáte nějaký vlastní vyzkoušený nástroj, určitě ho využijte.
    Při tomto typu studia bývá nezvládnutí plánování studijního času důvodem většiny proprémů. Naše rada je jednoduchá. Studujte častěji a po kratších dávkách s časovými rezervami, které se téměř vždy hodí!

    Osnova kurzu
    1. Studijní plán a osnova kurzu
    2. Prostředí eLearningu a orientace v něm
    3. Můj profil
    4. Studijní materiály
    5. Hodnocení
    6. Jak studovat a komunikovat v eLearningu

  • Téma 2

    Prostředí eLearningu a orientace v něm

    Všechny naše kurzy mají jednotný vzhled a rozložení kurzu. Pod navigační lištou najdete výukové pracovní prostředí. To je rozděleno na dvě hlavní části: studijní plochu nalevo a postranní panely v pravé části.

    Studijní plocha obsahuje vždy popis a základní informace kurzu v horní části a spodní část je dělena na jednotlivé lekce nebo týdenní bloky, které obsahují různé druhy studijních materiálů a činností pro studenta.

    Postranní panely slouží pro správu vašeho studia. Obsahují odkaz na vaše známky, vyhledávání ve fórech, můžete zde vidět další připojené uživatele v kurzu. Pomocí postranního panelu také můžete spravovat svůj profil (viz níže).

    Další důležitou součástí je navigační lišta:

  • Téma 3

    Můj profil

    Po objednání kurzu (OBJEDNÁVKA) a zaplacení faktury dostanete svoje osobní uživatelské jméno a heslo.

    Při prvním přihlášení si heslo změníte na svoje vlastní, které budete znát jenom vy a budete používat při každém přihlášení. Na obrazovku se změnou hesla vás v tomto případě navede systém sám (doporučujeme si jméno i heslo pečlivě zaznamenat :o))

     

    Svůj profil potom zobrazíte pomocí odkazu na vaše jméno buď v horní pravé části obrazovky nebo dole pod textem (Jste přihlášeni jako).

    V pravém postranním panelu potom najdete odkaz Nastavení mého profilu, kde najdete následující možnosti:

    Upravit profil - zde můžete upravovat svoje osobní údaje a informace o sobě a dále pak nastavovat parametry automaticky odesílaných emailů. Toto opatření Vám umožní být informováni o zprávách, které se ve vašem kurzu objeví - přijde vám email.

    Změnit heslo - ukáže stejnou obrazovku jako v případě prvního přihlášení, kde si změníte svoje heslo

    Zprávy – zde nastavíte, jakým způsobem se k vám dostane upozornění na příchozí zprávy od ostatních účastníků, z fóra atd.

    Blogy – pokud máte svůj blog, můžete ho sem zadat a nastavit parametry zobrazení

     
    Každý účastník našeho eLearningu dostane při přihlášení roli studenta. Také se na těchto stránkách setkáte s tutorem, který v kurzu učí, a administrátorem, který má na starosti správu eLearningového prostředí.

  • Téma 4

    Studijní materiály

    LMS Moodle nabízí různé možnosti, jak studentům předat informace a dále s nimi pracovat. Díky těmto činnostem mezi sebou můžete komunikovat a vyměňovat si zkušenosti. Zároveň od vás my dostaneme zpětnou vazbu, zjistíme, jestli učivo nebylo příliš náročné, jestli jste vše pochopili a dokážete aplikovat a jak se vám v našem prostředí pracovalo.

    Podívejte se na námi nejčastěji užívané možnosti:

  • Téma 5

    Hodnocení

    Hodnocení vaší práce a certifikát
    Podmínky pro úspěšné absolvování kurzu jsou různé, např. účast na vstupním a výstupním Skype setkání nebo jenom průchod všemi lekcemi kurzu. O podmínkách budete vždy předem informováni. Každá lekce obsahuje několik otázek různých typů. Nebojte se, nehodláme vás  „zkoušet“ a testovat. Smyslem otázek je ověřit, jestli jste všemu dobře porozuměli. Záleží nám na tom.
    Kurz jako celek je ukončen závěrečným testem, který shrnuje to nejpodstatnější ze všech lekcí. Ani zde nečekejte žádné „chytáky“ otázky jsou vybrány z těch, sekterými jste se setkávali v průběhu kurzu.

    U některých kurzů je podmínkou účast na společném shrnujícím rozhovoru v průběhu závěrečného Skype setkání.

    Rozhodně to jsou snadno splnitelné podmínky. Máme s tím zkušenost z mnoha jiných kurzů.

    Hodnocení naší práce
    Naším přáním je stéle zlepšovat vzdělávací akce, které našim klientům nabízíme. Proto vás v závěru kurzu poprosíme o pár minut vašeho času, který věnujete vyplnění krátkého dotazníku. V něm budete mít příležitost ohodnotit naši práci, případně nám věnovat nějaké doporučení či názor. Předem za to děkujeme!

  • Téma 6

    Jak studovat a komunikovat v eLearningu

    Na závěr jsme pro vás připravili několik praktických zkušeností se studiem v eLearningu.

    •  
      V eLearningovém prostředí se budete setkávat s dalšími uživateli, jak studenty, tak i tutory, budete tedy spolu v komunikaci, aniž byste s nimi sdíleli stejný prostor a čas. Musíme si tedy dávat pozor na to, jak se chováme ve virtuálním prostředí, abychom byli v naší komunikaci pochopeni a zároveň jsme rozuměli ostatním.

Přeskočit: Prohledat fóra

Prohledat fóra

Hledat
Pokročilé vyhledáváníPomoc s  Hledat
Přeskočit: Připojení uživatelé

Připojení uživatelé

(posledních 5 minut)
Žádný